درمان اختلالات ارگاسم

ارگاسم به معنی رسیدن به اوج لذت جنسی است. این امر می‌تواند در زنان مختلف و دوران‌های مختلف زندگی آن‌ها، کاملا متفاوت باشد. عدم رسیدن به ارگاسم در زنان می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. خبر خوب اینکه درمان اختلالات ارگاسم در صورتی که فرد به یک پزشک معتبر مراجعه کند، امکان‌پذیر خواهد بود. اختلال ارگاسم به گونه‌ای است که حتی ممکن است فرد نداند به آن مبتلا است که بخواهد برای درمان آن اقدام کند! دلیل آن هم می‌تواند از عدم داشتن آگاهی ناشی شود.

درمان اختلالات ارگاسم

اختلال ارگاسم در زنان چیست؟

به شرایطی که زن با تاخیر بسیار زیاد به ارگاسم برسد یا یا شدت کم ارگاسم شود یا اصلا به ارگاسم نرسد، اختلال ارگاسم یا Anorgasmia گفته می‌شود. اختلالات ارگاسم در صورتی که به موقع تشخیص و درمان نشوند، می‌توانند مشکلات بسیار زیادی در زندگی زناشویی فرد ایجاد کنند. این اختلالات می‌توانند دائمی یا موقتی باشند. در صورت طولانی بودن این علایم و تاثیر منفی روی رابطه جنسی، خانم‌ها باید برای دریافت مشاوره به یک پزشک متخصص مراجعه کنند. در صورت عدم درمان اختلالات ارگاسم این امر می‌تواند به دردهای مزمن لگنی در زنان هم منجر شود.

انواع اختلالات ارگاسم در زنان

در زنان، اختلالات ارگاسم به چهار دسته مختلف تقسیم می‌شوند که در ادامه شرح داده شدند:

  • اختلالات دائمی: اختلال دائمی یا مادام العمر به حالتی گفته می‌شود که زن نه در گذشته و نه در حال حاضر، ارگاسم را هرگز تجربه نکرده است.
  • اختلالات اکتسابی: در این نوع اختلالات، زن در گذشته تجربه ارضا شدن را داشته است ولی الان به دلایلی نمی‌تواند رسیدن به اوج لذت جنسی را تجربه کند.
  • اختلالات موقعیتی: در اختلالات موقعیتی، زن تنها در مکان یا موقعیت خاصی به ارگاسم می‌رسد.
  • اختلالات عمومی: در این نوع اختلالات ارگاسم، زن در هیچ حالت و موقعیتی رسیدن به اوج لذت جنسی را تجربه نمی‌کند.

این اختلالات می‌توانند ریشه از کودکی داشته باشند یا به دلیل عوامل مختلف محیطی رخ دهند. برای درمان اختلالات ارگاسم لازم است پزشک عوامل تاثیرگذار بر اختلالات ارگاسم در زنان را تشخیص دهد و ریشه‌یابی کند تا بتواند بهترین راهکار درمانی را در اختیار بیمار قرار دهد.

علل و دلایل اختلال ارگاسم در زنان

آنورگاسمی یا اختلال ارگاسم در زنان علل متفاوتی می‌تواند داشته باشد. این دلایل ممکن است جنبه جسمی یا حتی روانشناختی داشته باشند. برخی از این دلایل رایج را بررسی می‌کنیم:

رنج بردن از مشکلات روحی و روانی

دست و پنجه نرم کردن با مشکلات روحی و روانی از رایج‌ترین و تاثیرگذارترین دلایل اختلال ارگاسم به شمار می‌روند. اختلالات ارگاسمی که به دلیل این مشکل بروز می‌‌کنند، به راحتی از طریق مشاوره با روان درمانگر یا روانپزشک قابل درمان هستند.

برخی فرهنگ‌ها و باورهای غلط

باورهای غلط زیادی در رابطه با رابطه جنسی زنان وجود دارند. یکی از این باورها درباره اشتباه بودن ارگاسم برای زن در رابطه زناشویی است. همین موضوع و موضوعات مشابه آن می‌تواند زمینه‌ساز بروز اختلالات ارگاسم شود‌. با افزایش آگاهی و تربیت صحیح در دوران بلوغ و نوجوانی می‌توان جلوی بروز این اختلالات را در بزرگسالی و بعد از ازدواج گرفت.

اختلالات هورمونی و آتروفی واژن

در برخی مواقع، کم شدن سطح هورمون‌های زنانه نظیر استروژن منجر به مشکلات عدیده‌ای مانند خشکی واژن یا آتروفی واژن می‌شود‌. این خشکی، رابطه زناشویی را به شدت دردناک می‌کند و حتی در مواردی موجب زخم شدن ناحیه واژن، اسکار و خونریزی می‌شود‌. بنابراین برای درمان اختلالات ارگاسم پزشک ابتدا از وجود خشکی واژن یا عدم وجود آن اطمینان حاصل می‌کند و سپس بهترین تصمیم را می‌گیرد.

درمان اختلالات ارگاسم

تجربه عارضه واژینیسموس

واژینیسموس یا عارضه دخول دردناک، به دلیل عدم درمان مشکل خشکی واژن و پیشرفت آن شکل می‌گیرد. بنابراین می‌توان یکی از دلایل آنورگاسمی را همین مورد در نظر گرفت. خوشبختانه درمان عارضه واژینیسموس با کمک یک متخصص کارآمد امکان‌پذیر است.

عدم رضایت از اندام جنسی

عدم اعتماد به نفس و نارضایتی از شکل دستگاه تناسلی و اندام‌های خصوصی می‌تواند منجر به اختلالات ارگاسم در زنان شود. یک زن ممکن است به دلیل این مشکل، از رابطه زناشویی خود لذت نبرد و سطح تحریک‌پذیری وی نیز کاهش پیدا کند.

البته امروزه جراحی‌های زیبایی واژن کمک می‌کنند تا خانم‌ها رضایت کافی از شکل اندام‌ تناسلی خود پیدا کنند. بنابراین انجام عمل‌های زیبایی همچون لابیاپلاستی یا لیفت لابیا می‌تواند به درمان اختلالات ارگاسم در زنان کمک شایانی کند.

درمان اختلالات ارگاسم

سایر دلایل آنورگاسمی در زنان

البته که دلایل و علل آنوررگاسمی در زنان بی‌شمار هستند. برخی از این دلایل عبارتند از:

  • افزایش سن
  • سبک زندگی اشتباه مثل مصرف الکل، دخانیات و چاقی
  • استرس
  • مصرف برخی داروها
  • ابتلا به برخی بیماری‌ها مثل دیابت، ام‌اس یا ضایعات نخاعی
  • مشکلات شریک جنسی مثل زود انزالی یا دیر انزالی
  • مشکلات عاطفی بین زوجین
  • یائسگی زودرس
  • عفونت‌های دستگاه تناسلی

درمان اختلالات ارگاسم در زنان

امروزه با پیشرفت تکنولوژی در حوزه علوم پزشکی زنان و پیدا شدن تکنیک‌های نوین، درمان اختلال ارگاسم و عارضه‌های جنسی بسیار راحت‌تر شده است. برای این امر، بیمار ابتدا باید به یک متخصص زنان و زایمان مراجعه کند. پزشک معاینه‌های لازم را انجام می‌دهد تا از علل یا دلایل آنورگاسمی مطلع شود. درنهایت، بهترین راه‌کار را برای درمان این مشکل، پیش روی بیمار قرار می‌دهد.

در کلینیک سعادت آباد، هرچه که شما برای درمان آنورگاسمی به آن نیاز دارید، وجود دارد. در این مجموعه، بهترین متخصصین مشغول به کار هستند و همه خدمات مرتبط با این اختلال، از روان‌درمانی، دارودرمانی، جراحی زیبایی و غیره را به شما ارائه می‌دهند. برخی از روش‌های درمان آنورگاسمی در ادامه معرفی شده‌اند:

درمان آنورگاسمی با اوشات تراپی

ترمیم ارگان‌ها و بافت‌های آسیب دیده با تزریق پلاکت‌های خون به آن قسمت، اوشات‌تراپی نام دارد. این روش به عنوان بی‌خطرترین و موثرترین تکنیک برای درمان آنورگاسمی شناخته می‌شود؛ چرا که برای درمان از خون خود فرد استفاده می‌کنند. در این تکنیک،  پلاکت‌های خون به قسمت‌های بالای واژن و کلیتوریس تزریق می‌شوند. این امر  منجر به تحریک‌پذیری و کلاژن‌سازی در ناحیه واژن می‌شود که می‌تواند راهکار خوبی برای درمان اختلالات ارگاسم باشد.

درمان اختلالات ارگاسم

درمان آنورگاسمی از طریق رفع مشکلات جسمی

شایع‌ترین مشکلات زنان شامل آتروفی واژن و دفرمیتی لابیا (بزرگ شدن بیش از حد لابیا مینور) هستند که به دلایل مختلفی بروز می‌کنند. برای درمان خشکی واژن، متخصص زنان روش‌های درمانی مختلفی از جمله رادیوتراپی، هورمون درمانی، دارودرمانی، استروژن موضعی یا خوراکی را با توجه به شدت خشکی در نظر می‌گیرد.

با رفع آتروفی واژن، زن حس بهتری در هنگام برقراری رابطه جنسی به دست می‌آورد و درمان اختلالات ارگاسم به مرور احساس می‌شود. برای رفع مشکل دفرمیتی لابیا هم جراحی‌های زیبایی زیادی از جمله لابیا پلاستی و لیفت لابیا وجود دارند. این جراحی‌ها ضمن زیباتر کردن واژن، به افزایش اعتماد به نفس خانم‌ها و لذت بردن از رابطه جنسی کمک می‌کنند.

درمان اختلالات ارگاسمی با رفع مشکلات هورمونی

از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر چرخه جنسی زنان، هورمون‌ها هستند. اگر هورمون‌ها به درستی ترشح نشوند، پاسخ زنان به ارضا شدن هم با مشکل مواجه خواهد شد. در کلینیک سعادت آباد متخصص زنان برای درمان اختلالات ارگاسم ابتدا مشکل را تشخیص و برای کنترل و ساخت هورمون‌ها، داروهای تزریقی و خوراکی تجویز می‌کند. درمان مشکلات هورمونی تنها با مصرف برخی از داروهای خوراکی یا تزریقی امکان‌پذیر است.

کلینیک سعادت آباد
به دنبال رفع کامل اختلالات ارگاسم هستی؟
اول با چند متخصص زنان مشورت کن.
برای مشاوره با دکتر زنان سعادت آباد کلیک کن.

جمع‌بندی

آنورگاسمی یکی از معضلاتی است که بیشتر بانوان، حتی بدون اطلاع، با آن درگیر هستند. عدم رسیدن به ارگاسم عوارضی همچون مشکلات زناشویی و عاطفی را به همراه خواهد داشت. بنابراین زنانی که احساس می‌کنند از رابطه جنسی نهایت لذت را نمی‌برند، باید برای درمان اختلالات ارگاسم هرچه سریع‌تر به یک متخصص مراجعه کنند. پزشک متخصص پس از مشاوره و معاینه‌های لازم و تشخیص علت اختلال، درمان‌های مختلفی را توصیه می‌کند. اوشات‌درمانی، انجام جراحی‌های زیبایی و رفع مشکلات روانی و جسمی به درمان آنورگاسمی در زنان کمک می‌کنند.

سوالات متداول

  1. دلایل اختلال ارگاسم در زنان چه هستند؟

دلایل آنورگاسمی در زنان بسیار زیاد هستند. از جمله این دلایل می‌توان به واژینیسموس، خشکی واژن، مسائل روحی و روانی، یائسگی زودرس و افزایش سن اشاره کرد.

  1. آنورگاسمی در زنان چیست؟

به حالتی که زنان نمی‌توانند حین رابطه جنسی به لذت برسند، آنورگاسمی یا اختلالات ارگاسم گفته می‌شود.

  1. اختلالات ارگاسم در زنان چگونه درمان می‌شوند؟

درمان‌ اختلالات ارگاسم در زنان از طریق تشخیص صحیح علل این مشکل امکان‌پذیر است. اگر این اختلاف به دلیل مشکلات جسمی باشد، پزشک متخصص اوشات تراپی یا جراحی زیبایی واژن را توصیه می‌کند.

  1. اختلالات ارگاسم چه انواعی دارند؟

آنورگاسمی در زنان در چهار دسته‌بندی مادام‌العمر، اکتسابی، موقعیتی و عمومی قرار می‌گیرد که هرکدام ویژگی‌های خاص خود را دارند.