مزوتراپی و PRP: درمان های موثر برای ریزش مو
اگر از مشکل ریزش مو رنج میبرید، احتمالا برای کسب نتایج سریع و موثر، راههای درمانی تخصصی مختلف را با یکدیگر مقایسه کردهاید. در این میان نام مزوتراپی و پی آر پی، بیش از سایر روشها به گوش میخورد. اما سوال این است که کدام یک از این دو گزینه انتخاب بهتری است؟ آیا مزوتراپی و PRP میتوانند برای درمان انواع ریزش مو مورد استفاده قرار بگیرند؟ در ادامه علاوه بر پاسخ به سوالات ذکر شده، مزایا و معایب هر روش را بررسی کردهایم.
مزوتراپی چیست؟
مزوتراپی نوعی روش درمانی است که در آن بدون نیاز به جراحی، مواد مغذی و داروها از لایه سطحی پوست سر به لایه میانی تزریق میشوند. این مواد میتوانند شامل ویتامینها، مواد معدنی، اسید هیالورونیک، کوکتلهای مزوتراپی و سایر ترکیبات باشند که رشد مو به آنها وابسته است.
مزوتراپی چگونه انجام میشود؟
مزوتراپی مو روشی است که در آن ترکیبات مغذی و تقویتکننده به پوست سر تزریق میشود تا رشد مو را تحریک کنند و ریزش مو کاهش یابد. درمان ریزش مو با مزوتراپی با استفاده از سوزنهای بسیار ظریف انجام میشود و به طور مستقیم مواد مغذی را به فولیکولهای مو میرساند. مراحل مزوتراپی عبارتند از:
۱. آمادهسازی پوست سر: ابتدا پوست سر به طور کامل تمیز و ضدعفونی میشود. در برخی موارد، از کرمهای بیحسی موضعی استفاده میشود تا ناراحتی ناشی از تزریق کاهش یابد.
۲. تهیه کوکتل مزوتراپی: کوکتل مزوتراپی حاوی ترکیبی از ویتامینها، مواد معدنی، آمینواسیدها، فاکتورهای رشد و سایر مواد مغذی است که بسته به نیازهای هر فرد، توسط پزشک متخصص تجویز میشود. بنابراین، ترکیبات این کوکتلها از هر فرد به فرد دیگر، متفاوت است.
۳. تزریق مواد: با استفاده از یک دستگاه مخصوص یا سوزنهای بسیار ظریف، کوکتل مزوتراپی به صورت متراکم در پوست سر تزریق میشود. این تزریقات معمولاً در چندین نقطه از پوست سر انجام میشود تا تمام نواحی تحت درمان قرار گیرند.
مزایا و معایب مزوتراپی
درست است که هر فرد میتواند مزوتراپی را به راحتی و بدون حضور در اتاق عمل انجام دهد، اما هر روش درمانی دارای مزایا و معایبی است که پس از بررسی دقیق و تجویز پزشک باید نسبت به تصمیم درست، اقدام کنید. در ادامه به بررسی این مزایا و معایب میپردازیم:
مزایای مزوتراپی
- تقویت فولیکولهای مو: مزوتراپی با تزریق مواد مغذی به لایه میانی پوست سر موجب افزایش رشد مو و جلوگیری از ریزش مو میشود.
- افزایش ضخامت و حجم مو: ضخیمتر شدن تارهای مو و پرپشت شدن آنها، به واسطه مزوتراپی و تغذیه فولیکولها امکانپذیر است.
- کاهش چربی پوست سر: کنترل چربی پوست سر و کاهش شوره سر که التهابات موثر در ریزش مو را به همراه دارد، توسط مزوتراپی کنترل میشود.
- نتایج سریع و قابل مشاهده: برخلاف درمانهای دارویی، مزوتراپی معمولا پس از چند جلسه، نتیجه قابل مشاهدهای دارند.
- شخصی سازی درمان: کوکتلهای مزوتراپی دقیقا متناسب با نیازهای هر فرد تهیه میشوند که روند درمان را کوتاه و موثرتر میکند.
- دوره نقاهت کوتاه: پس از انجام مزوتراپی، معمولاً نیازی به استراحت طولانی مدت نیست. زیرا عوارض جانبی آن در زمان کوتاهی از بین میروند.
معایب مزوتراپی
- قرمزی، تورم و خارش پوست سر: این عوارض و التهابات که ناشی از تزریق به پوست سر است، پس از چند روز برطرف میشوند. در صورت باقی ماندن التهابات و بروز آلرژی باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.
- درد: برخی افراد ممکن است در طول مزوتراپی یا بعد از تزریق احساس درد خفیفی داشته باشند که معمولا با بیحسی کنترل میشوند.
- هزینه: مزوتراپی مو روشی نسبتا گران است و ممکن است نیاز به چندین جلسه درمان داشته باشد که هزینه را افزایش میدهد.
- نتایج تضمینی نیست: نمیتوان گفت که نتایج مزوتراپی مو در همه افراد یکسان است عوامل مختلف محیطی، الگوی ریزش و وضعیت سیستم داخلی بدن هر فرد در بروز نتیجه دلخواه، تاثیر به سزایی دارد.
PRP چیست؟
PRP مو یا پلاسمای غنی از پلاکت روشی از خدمات درمانی است که از خون خود فرد برای تقویت رشد مو استفاده میشود. در این روش، خون از بازوی فرد گرفته میشود. سپس با قرارگیری در سانتریفیوژ، پلاکتها از سایر سلولهای خونی جدا شوند. همانطور که میدانید، پلاکتها حاوی فاکتورهای رشد هستند که میتوانند به رشد و ترمیم بافت کمک کنند.
PRP چگونه انجام میشود؟
مراحل درمان ریزش مو با پلاسمای خون یا پی آر پی بسیار ساده است و در چند گان کوتاه انجام میشود که در ادامه به بررسی مختصر آن میپردازیم:
- خونگیری: مقدار مشخصی خون از فرد گرفته میشود. این اقدام بدون درد است و در زمان کوتاه امکانپذیر است.
- سانتریفیوژ: سپس، خون در دستگاه سانتریفیوژ قرار میگیرد تا با سرعت بالا بچرخد. این کار باعث میشود اجزای مختلف خون از هم جدا شوند.
- جداسازی پلاسما: پلاسمای غنی از پلاکت که حاوی فاکتورهای رشد است، از سایر اجزای خون جدا میشود.
- آمادهسازی پلاسما: حالا میتوانیم پلاسمای جدا شده را برای تزریق آماده کنیم
- تزریق: پلاسما با استفاده از سوزنهای بسیار ظریف و پس از بیحسی پوست به مناطق مختلف پوست سر تزریق میشود.
مزایا و معایب پی آر پی
پی آر پی مانند سایر روشهای درمان ریزش مو مزایا و معایب متعددی دارد. این روش نوین نسبت به سایر اقدامات، عوارض کمتری دارد که میان بسیاری از افراد محبوبیت یافته است.
مزایای PRP
- تقویت فولیکولهای مو: پلاکتها، مملو از فاکتورهای رشد هستند که به تقویت فولیکولهای مو و تحریک رشد موهای جدید کمک میکنند.
- کاهش ریزش مو: پی آر پی میتواند به کاهش ریزش مو ناشی از عوامل مختلف مانند ژنتیک، تغییرات هورمونی، استرس و کمبود تغذیه کمک کند.
- افزایش ضخامت و حجم مو: موهای نازک و شکننده با پی آر پی ضخیمتر و قویتر میشوند که سطح سر را پر نشان میدهد.
- روش طبیعی و کم عارضه: از آنجایی که در پی آر پی از خون خود فرد استفاده میشود، احتمال بروز حساسیت کاهش مییابد.
- بهبود گردش خون در پوست سر: پلاکتها به افزایش گردش خون در پوست سر کمک میکنند. این موضوع تغذیه فولیکولهای مو را بهبود میبخشد.
- نتایج طولانی مدت: برخلاف درمانهای موقت، با انجام جلسات منظم پی آر پی، نتایج ماندگاری حاصل میشود که نگرانی بابت ریزش موها را از بین میبرد.
معایب PRP
- هزینه: پی آر پی مو روشی است که بسته به نیاز هر فرد در جلسات مختلف انجام میشود. این موضوع به عنوان روشی نوین و منطبق با تکنولوژی، هزینههای نسبتا زیادی را در پی دارد.
- نیازمند مراجعه به متخصص: تزریق نادرست پلاکتها یا استفاده از سوزنهای نامناسب، ممکن است به فولیکولهای مو آسیب برسانند. این موضوع میتواند موجب حساسیت یا عفونتهای پوستی شود. بنابراین، این روش درمانی فقط نزد پزشک متخصص قابل انجام است.
سخن آخر
ما در این مطلب، به بررسی دو روش محبوب درمان ریزش مو پرداختیم. در صورتی که تا انتها همراه ما بودهاید، میدانید که مزوتراپی و پی آرپی، مزایا و معایب متعددی دارند که انتخاب روش درمان، به نوع مشکل و نظر متخصص بستگی دارد.