عمل جراحی بینی در بارداری + مضرات و معایب
جراحی بینی جزو عملهای رایجی است که خیلی از جوانهای امروزی دوست دارند انجامش دهند! اگر شما هم جزو این افراد هستید، حتماً در مورد آن تحقیق کنید تا بدانید که کاندید مناسبی برای این عمل بوده و آیا امکان انجام این کار را دارید یا خیر. از طرفی ممکن است به هر دلیلی مجبور شده باشید که در دوران بارداری جراحی بینی انجام دهید. به طور مثال شاید شما از قبل زمان و روز عمل را با پزشک مورد نظر رزرو کردهاید اما در آن دوران باردار میشوید یا به هر دلیل دیگری میخواهید در مورد عمل جراحی بینی در بارداری اطلاعات کسب کنید. ما در این مقاله به شما کمک میکنیم و اطلاعات مهمی را در مورد جراحی بینی در دوران حاملگی در اختیارتان قرار میدهیم. در انتهای این مطلب میتوانید تصمیم بگیرید آیا هنوز هم قصد انجام این کار را دارید یا نه!
جراحی بینی در دوران بارداری
هر جراحی در دوران بارداری یک انتخاب ممنوعه است و پزشکان صد در صد آن را رد میکنند که جراحی بینی هم از این قاعده مستثنا نیست. علت هم اینجاست فردی که قرار است جراحی بینی انجام دهد، حتما باید بیهوش شود. هر گونه بیهوشی در دوران بارداری آسیب زننده است. از طرفی بعد از اینکه جراحی را انجام میدهید، برای از بین بردن درد و عفونت باید دارو و قرص استفاده کنید که همه اینها تاثیرات مخربی روی جنین دارند.
پس اگر قصد دارید که عمل جراحی بینی در بارداری را انجام دهید، از تصمیم خود صرف نظر کنید و این کار را به زمان دیگری موکول کنید، زیرا انجام آن به شدت خطرناک است.
طبق آخرین تحقیقاتی که انجام شده است، بیهوشی و جراحی در دوران بارداری عاملی برای زایمان زودرس، سقط جنین و وزن بسیار کمتر از حد طبیعی نوزاد است. از طرفی تنفس نوزاد را هم ممکن است دچار مشکل کند اما گاهی شما دچار بیماری هستید. یعنی ممکن است راه هوایی تنفستان در بینی انحراف شدید داشته باشد یا اینکه سلامت بدن شما به خاطر عدم دریافت اکسیژن آسیب دیده باشد و در دوران بارداری مجبور باشید یک جراحی اورژانسی برای بینی انجام دهید. البته که این موضوع در موارد خیلی نادری رخ میدهد که باید همه احتمالات را بررسی کرد.
در چنین شرایطی باید با پزشک متخصص خود صحبت کنید تا در مورد مزایا و معایب و خطرات این نوع جراحی برایتان توضیح دهد اما چیزی که مشخص است، این است که جراحی زیبایی در این دوران برای بینی هرگز انجام نخواهد شد.
معایب و عوارض جراحی بینی در دوران بارداری
جراحی بینی در دوران بارداری معایب و عوارضی به همراه دارد که همه باید در مورد آنها آگاهی داشته باشید. فرقی ندارد که بینی شما استخوانی باشد یا گوشتی. در هر صورت جراحی بینی در این دوران اکیداً ممنوع است؛ حتی اگر پزشک بخواهد اسکلت بینی شما را به حالت متناسب در بیاورد.؛ دوران بارداری هرگز وقت مناسبی نیست.
• از جمله عوارض و معایب میتوان به این مورد اشاره کرد که بیهوشی روی خود و نوزادتان تاثیر منفی به شدت بالایی خواهد داشت. حتی زنده ماندن جنین را هم در معرض خطر قرار میدهد یا ممکن است عاملی برای زایمان زودرس و سقط جنین باشد.
• بعد از عمل هم شما مجبور هستید دارو استفاده کنید. مصرف دارو در دوران زایمان باعث میشود که حتی در صورتی که سقط جنین هم اتفاق نیفتد، نوزاد با مشکلات عدیدهای مواجه گردد!
مزایای جراحی بینی در دوران بارداری
عمل جراحی بینی در بارداری هیچ گونه مزایایی ندارد و تماماً خطرناک تلقی میشود. بالاتر هم گفتیم، پزشک فقط در شرایطی این کار انجام میدهد که بینی شما شکستگی یا انحراف خیلی شدید داشته باشد و اکسیژن رسانی به بدن به خوبی انجام نشود که آن هم در موارد نادری است. در غیر این صورت هیچ گونه مزایایی برای این نوع جراحی در دوران بارداری وجود ندارد که بخواهیم به آنها اشاره کنیم!
عمل جراحی بینی بعد از بارداری و یا در دوران شیردهی
عمل جراحی بینی در بارداری یک اتفاق ممنوعه است اما بعد از بارداری چطور؟ بعد از بارداری حدوداً دو ماه نیاز است تا بدن خودش را ریکاوری کند و بعد از این دوران اجازه دارید که بینی خود را عمل کنید اما باز هم باید عوارض آن را در دوران شیردهی بررسی کنید و حتماً از پزشکتان سوال کنید. شاید شما در این دوران هم هنوز گزینه خوبی برای جراحی نباشید و باید بیشتر صبر کنید. البته که دو ماه زمان خیلی کمی است. برخی از پزشکان توصیه میکنند حداقل بین ۶ ماه تا یک سال از جراحی بینی تا بارداری باید فاصله وجود داشته باشد. حال باید دید که تاثیر عمل بینی روی شیردهی چگونه خودش را نشان میدهد.
نوزاد تنها منبع غذاییاش شیر مادر است. به خاطر همین باید کاری کنید که مواد و ترکیبات دیگر روی شیر شما تاثیر منفی نگذارد و به جای انجام کارهای خطرناک به سراغ مصرف خوراکیها و عاداتی بروید که شیر را مغذیتر میکند و میتواند به تقویت بدن نوزادتان کمک کند. بعد از دوران بارداری زمانی که وارد دوران شیردهی میشوید، اثرات مربوط به مواد بیحس کننده تا ۱۲ ساعت روی شیر شما باقی میماند.
از طرفی نوزاد شما هم در این بازه زمانی حتماً باید از شیر تغذیه کند. همین باعث میشود اثرات و عوارض جانبی مواد بیحسی به نوزاد برسد. به همین دلیل اگر قرار است در دوران شیردهی جراحی بینی را انجام دهید، حتماً باید به این موارد توجه کنید و ببینید که آیا تمایل دارید که تغذیه نوزادتان را تحت تاثیر بگذارید و اثرات داروی بیحسی را به بدن او منتقل کنید یا نه. به همین دلیل توصیه میشود برای اطمینان خاطر کافی و جلوگیری از هرگونه آسیب به مادر و نوزاد اجازه دهید که دوران شیردهی شما به طور کامل به اتمام برسد و بعد عمل بینی را انجام دهید.
توصیههای مهم پزشکی برای جراحی بینی در دوران بارداری
عمل جراحی بینی در بارداری یک اقدام کاملاً خطرناک است. اگر دغدغه شما در دوران بارداری این است که بینیتان را کوچک کنید، حتماً سه نکته زیر را مدنظر داشته باشید:
• زیبایی بینی آنقدر مسئله مهمی نیست که بخواهید سلامت خودتان و جنین را به خطر بیندازید. بهترین توصیهای که میتوانیم داشته باشیم، این است که تا بعد از زایمان صبر کنید. زیرا بارداری هرگز شرایط خوبی برای عمل جراحی بینی نیست.
• اگر تصمیم گرفتهاید که در این دوران بینی خود را عمل کنید و نسبت به آن هم مصر هستید، حتماً تا چند ماه قبل از اقدام به بارداری با پزشک خود مشورت کنید. معمولا پزشکان توصیه میکنند حداقل ۶ ماه قبل از اقدام به بارداری عمل بینی را انجام دهید.
• اگر به هر دلیلی در دورانی که جراحی را رزرو کردهاید، باردار شدید، حتماً با پزشک خود مشورت کنید. احتمالاً جراحی را برای شما لغو کند تا خودتان و نوزادتان در معرض خطر و آسیب نباشید و بعد از دوران شیردهی با آرامش خاطر به سراغ این جراحی بروید.
بارداری قبل از جراحی بینی
حال سوالی که وجود دارد، این است که اگر ما بخواهیم قبل از جراحی بینی بارداری داشته باشیم و به سرعت جراحی بینی را انجام دهیم، باید چه کار کنیم.
جراحی بینی فرایندی است که اقدامات قبل از عمل و بعد از عمل نتیجه زیادی روی زیبایی بینی و سلامت بدنتان دارد. بدین منظور شما مدت زمانی قبل از عمل هم باید بدنتان را آماده کنید تا بتوانید بعد از عمل یک روند بهبودی تدریجی و مناسب را در پیش بگیرید. روند بهبودی برای عمل بینی یک روند طولانی و نسبتاً زمانبر است. به خاطر همین اگر قصد بارداری دارید، بسیار مهم است که بدانید دوره نقاهت شما دقیقاً چه زمانی به پایان میرسد تا بتوانید اقدامات لازم برای بچهدار شدن را انجام دهید و مجبور به عمل جراحی بینی در بارداری نباشید.
خیلی از پزشکان و جراحان پلاستیک بر این عقیده هستند بعد از اینکه دوران بهبودی شما به اتمام میرسد، زخمها التیام پیدا میکنند و غضروفها سر جای خودشان محکم میشوند، میتوانید برای بارداری اقدام کنید. دوره بهبودی بعد از جراحی در افراد مختلف متفاوت است. ممکن است شما جراحی بینیتان دو ماه دوره بهبودی داشته باشد اما برای دیگری در عرض سه هفته به اتمام برسد.
خانمهایی که قصد دارند باردار شوند، یک ماه بعد از عمل بینی میتوانند اقدام به بارداری کنند و این موضوع تداخلی در بارداری آنها ایجاد نخواهد کرد. نکته مهم اینجاست زمانی که دوران بارداری شما شروع میشود، نباید هیچ گونه داروی خاصی مانند کورتون را استفاده کنید تا فرایند بهبودی و زیبایی بینیتان سرعت بخشیده شود. این نکتهای است که حتماً باید نسبت به آن آگاهی داشته باشید.
توصیه مهم پزشکی برای عمل جراحی بینی قبل از بارداری
بعد از اینکه جراحی بینی را انجام دادید، زمانی میتوانید به بارداری اقدام کنید که ورم بینی شما به طور کامل از بین رفته باشد. در واقع این دوران که بهبودی شما به طور کامل به دست آمده، بهترین زمان برای اقدام بارداری است. باید صبر کنید فرم بینی از حالت متورم خارج شود، زیرا ممکن است بعضی از افراد بعد از عمل جراحی اولیه نیاز داشته باشند که نوک بینی خود را دوباره بالا ببرند یا اصلاحاتی را ایجاد کنند یا دارو مصرف کنند. پس باید همه این شرایط را پشت سر بگذارید و مطمئن باشید نیاز به جراحی ترمیمی یا دروهای مختلف نخواهید داشت.
بعد از اینکه به نتیجه نهایی رسیدید و ورم از بین رفت و غضروف سر جای خودش تثبیت شد، میتوانید برای بارداری اقدام کنید و هیچ مشکلی هم اتفاق نخواهد افتاد. بهترین حالت این است که ۶ ماه تا یک سال بعد از عمل بینی صبر کنید و بعد اقدام به بارداری کنید. البته ممکن است ورم بینی شما آنقدر زیاد نباشد که نیاز به داروی خاصی داشته باشید!
اما گاهی اوقات این ورم گرفتگی بینی را ایجاد میکند و تنفستان را سخت خواهد کرد. همین باعث میشود که در دوران بارداری اذیت شوید. از طرفی خودِ دوره بارداری حتی در ماه اول تغییراتی را در بافت صورت و بدن ایجاد میکند و بافت بینی شما تحت تاثیر قرار میگیرد. همین ممکن است مشکلاتی را در نتیجه جراحی ایجاد کند؛ پس بهتر است که ریسک نکنید.
جراحی بینی در دوران قبل و بعد از بارداری
اگر قصد دارید که در دوران بارداری یا قبل و بعد از آن جراحی بینی انجام دهید، حتماً باید با پزشک مشاوره داشته باشید. پزشکان متخصص میتوانند در این زمینه شرایط بدنی شما را بررسی کنند و اعلام کنند که چه زمانی اجازه بارداری دارید یا بهتر است که چه مدت زمانی عمل جراحی بینی را انجام دهید.
کلینیک زیبایی سعادت آباد یکی از بهترین گزینهها است. شما میتوانید با پزشکان حاذق و با تجربه در این زمینه مشورت کنید و زمان مناسب برای جراحی بینی را از آنها جویا شوید.
جمعبندی
عمل جراحی بینی در بارداری یک کار ممنوعه است. زیرا تاثیرات بسیار خطرناک و منفی روی جنین دارد. از طرفی سلامت بدن خودتان هم درگیر میشود و از جراحی بینی هم نمیتوانید نتیجه خوبی بگیرید. مگر اینکه در موارد خیلی خاص و اورژانسی مجبور به انجام این کار شوید. ما در این مقاله به طور کامل راجع به اثرات منفی این نوع جراحی در دوران بارداری برایتان توضیح دادیم. حال میدانید که چرا نباید در دوران بارداری این کار را انجام داد. همچنین گفتیم که بعد از جراحی چه زمانی بهتر است که باردار شوید یا بعد از زایمان چه زمانی میتواند تایم مناسبی برای جراحی بینی باشد.
برخی از سوالات متداول
در این بخش به تعدادی از سوالات رایج شما در مورد جراحی بینی در بارداری پاسخ داده شده است.
آیا حتماً باید قبل از جراحی بینی قرص ضد بارداری استفاده کنیم؟
بهترین حالت این است که شما به صورت طبیعی جلوگیری کنید و قرص ضد بارداری استفاده نکنید تا هورمونها به هم نریزد، مگر اینکه در شرایط خاص پزشک مصرف قرص را تجویز کرده باشد.
آیا بارداری روی نتیجه عمل بینی تاثیرگذار است؟
اگر ۶ ماه تا یک سال بعد از عمل بینی باردار شوید، نتیجه منفی را احساس نمیکنید. مگر اینکه صورتتان به خاطر دوران بارداری پف کرده باشد که بعد از زایمان برطرف میشود و یک روند کاملاً طبیعی است.
آیا بیهوشی جراحی بینی روی جنین تاثیرگذار است؟
بیهوشی جراحی بینی تاثیرات منفی زیادی روی جنین دارد. حتی ممکن است باعث سقط جنین هم شود.
آیا در دوران شیردهی اجازه جراحی بینی داریم؟
در این دوران بهتر است که به سراغ جراحی بینی نروید، زیرا تاثیرات داروی بیحسی و بیهوشی تا ۱۲ ساعت در بدنتان باقی میماند و از طریق شیر به نوزاد میرسد که برایش خطرناک است.